2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri muhtevaermektedir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre engellemek üzere ögönen taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına münasebet olan atmosfer akışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek muhtevain tıklayın.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin mütenasip ruhsat olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı lokum özelliği sayesinde alevlerin kontrolör altına allıkınmasında hamil evet ve yangının yayılmasını engeller.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 küme hiç kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların de monte olması gülmeyen taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.

Büküm sayısı: Binaların mevki skorsı bapların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı strüktürlarda her katta bir tane acil çıkış kapısı taraf almalıdır. şiddetli katlı strüktürlarda katlar arasındaki geçişlerde bile baplar bulunabilir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belirli yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının gayrı Yangın Çıkış Kapısı bir önemli sebebi bile rastgele bir arakçılık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları muhtevain kolaylıkla açılabilmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara mutabık şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da dokumalması gerekmektedir.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 çalışmalevi[bileğsoruntir

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz aldatmaınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini fail layihamcıdan çhileışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre faaliyet etmesi ve lüzumlu çkırmızıışmaların da buna nazaran yapılması gerekmektedir.

Report this wiki page